Kanava

31 October 2017

No Comments

Home Blog

Nuorten keskusteluilta turvattomuuden tunteesta

Nuorten keskusteluilta turvattomuuden tunteesta

Nuoret kokoontuivat Kanavalle keskustelemaan kasvaneesta turvattomuuden tunteesta. Paikalla oli myös Helsingin lähipoliisin yksikkö, joka kertoi omia näkemyksiään sekä vastaili nuorten kysymyksiin.

 

Viime aikoina ja erityisesti Turun puukotushyökkäyksen jälkeen nuoret ovat kokeneet kasvanutta turvattomuuden tunnetta. Sitä ovat lisänneet maahanmuuttajiin kohdistuneet hyökkäykset sekä kasvanut syrjintä ja rasismi.

 

Illassa keskusteltiin avoimesti esimerkiksi siitä, millaisissa tilanteissa on syytä tehdä rikosilmoitus, kun kohtaa rasistista käytöstä. Yleisesti oltiin sitä mieltä, että kaduilla liikkuessa on edelleen turvallista, kunhan käyttää omaa järkeään.

 

Tilaisuudessa keskusteltiin myös paljon koulukiusaamisesta ja pohdittiin keinoja, joilla kiusaamiseen voitaisiin puuttua. Nuorten kommenttien perusteella koulukiusaaminen tapahtuu kasvavissa määrin puhelimien/internetin välityksellä, jolloin kiusaamiseen puuttuminen saattaa olla hankalampaa.

 

Tilaisuus oli erinomainen avaus tervetulleelle keskustelulle, jossa pyritään kehittämään nuorten oma-aloitteisuutta rasismista ja kiusaamisesta puhumista. Kanava pyrkii jatkossa järjestämään lisää keskustelutilaisuuksia poliisin kanssa.